Nasza strona korzysta z plików cookie Serwis korzysta z plików cookie oraz innych technologii śledzenia w celach prawidłowego funkcjonowania, wyświetlania spersonalizowanych treści i reklamy oraz analizy ruchu na witrynie żeby wiedzieć skąd pochodzą nasi użytkownicy. Możesz zarządzać plikami cookie z poziomu Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies na naszej witrynie znajduje się w Polityce Prywatności.
W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając w link Polityka Cookies w stopce strony.
Produkty
Sortowanie
Pokaż filtry
Dostawcy
Ukryj filtry

Patelnie, woki

produktów

()

Sortuj wg:
Sortowanie
Pokaż filtry
Dostawcy
Ukryj filtry

Jesteś właśnie w trakcie kompletowania wyposażenia dla Twojej kuchni, a może zastanawiasz się nad wymianą zużytego sprzętu? Tak czy inaczej nie mogłeś trafić lepiej. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór produktów, w tym najwyższej jakości patelni, które są w stanie spełnić wymagania nawet najbardziej wybrednych klientów.

Jakimi kryteriami powinniśmy kierować się wybierając patelnię do naszej kuchni?

Jeśli zastanawiasz się, jaka patelnia jest dla Ciebie najbardziej odpowiednia, powinieneś przede wszystkim zastanowić się nad jej przeznaczeniem.

Po pierwsze: przeanalizuj patelnie pod kątem wielkości. Jeśli gotujesz wyłącznie dla siebie wybieraj raczej małe lub średnie patelnie, które zapewniają Ci idealną powierzchnię do smażenie jednej porcji jajecznicy, lub kotletów.

Po drugie: wybierz patelnię, która jest kompatybilna z twoją kuchenką. Nie wszystkie patelnie dostosowane są do płyt elektrycznych lub indukcyjnych.

Po trzecie: zastanów się, jakie dania przyrządzasz najczęściej. Jeśli jesteś absolutnym fanem naleśników wybierz raczej płytki model, do przyrządzania sosów, lub wieloskładnikowych potraw wybieraj jednak głębokie patelnie z pokrywką.

Czym charakteryzuje się patelnia Wok?

Wok to model patelni o charakterystycznym, półkolistym kształcie. Przeznaczeniem niniejszego produktu jest przygotowywanie potraw znanych z kuchni dalekowschodniej. Dzięki swojej konstrukcji patelnia Wok zapewnia utrzymanie soczystości oraz achromatyczności przyrządzanych w niej warzyw i mięs.

Wok najczęściej wykonany jest z żeliwa, posiada jedną, lub dwie rączki po bokach i charakteryzuje się delikatnie spłaszczonym dnem, które umożliwia nam wykorzystywanie patelni na klasycznych kuchenkach. Istnieją również modele Woków o półkolistym dnie, te jednak wykorzystywane są w profesjonalnych kuchniach specjalizujących się w serwowaniu potraw azjatyckich.

Jakie są zalety patelni ceramicznej?

Patelnia ceramiczna powstała w odpowiedzi na potrzeby osób, które pragną wyeliminować element tłuszczu z procesu smażenia. Na początku taką funkcję miały spełniać patelnie teflonowe, jednak z biegiem lat okazało się, że mogą one wywierać szkodliwy wpływ na nasze zdrowie i środowisko. Do największych zalet patelni ceramicznych możemy zaliczyć:

  • równomierny proces nagrzewania całej powierzchni patelni;
  • utrzymywanie ciepła przez długi okres czasu, co umożliwia nam smażenie potraw na małym ogniu;
  • możliwość smażenia większości potraw bez konieczności używanie oleju lub tłuszczu zwierzęcego;
  • pozytywny wpływ na nasze zdrowie i środowisko.

Co wyróżnia patelnie żeliwne?

Patelnie żeliwne charakteryzują się przede wszystkim niezwykłą trwałością. Niniejszy model patelni przeznaczony jest dla wytrawnych miłośników gotowania, którzy cenią sobie tradycję oraz jakość. Użycie patelni żeliwnej jest nieco trudniejsze niż w przypadku modeli ceramicznych lub teflonowych. Żeliwo nagrzewa się i stygnie znaczne dłużej. Jednak do niewątpliwych zalet patelni żeliwnej możemy zaliczyć jej uniwersalność oraz odporność na wszelkie zarysowania.  

Czytaj więcej

Jesteś właśnie w trakcie kompletowania wyposażenia dla Twojej kuchni, a może zastanawiasz się nad wymianą zużytego sprzętu? Tak czy inaczej nie mogłeś trafić lepiej. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór produktów, w tym najwyższej jakości patelni, które są w stanie spełnić wymagania nawet najbardziej wybrednych klientów.

Jakimi kryteriami powinniśmy kierować się wybierając patelnię do naszej kuchni?

Jeśli zastanawiasz się, jaka patelnia jest dla Ciebie najbardziej odpowiednia, powinieneś przede wszystkim zastanowić się nad jej przeznaczeniem.

Po pierwsze: przeanalizuj patelnie pod kątem wielkości. Jeśli gotujesz wyłącznie dla siebie wybieraj raczej małe lub średnie patelnie, które zapewniają Ci idealną powierzchnię do smażenie jednej porcji jajecznicy, lub kotletów.

Po drugie: wybierz patelnię, która jest kompatybilna z twoją kuchenką. Nie wszystkie patelnie dostosowane są do płyt elektrycznych lub indukcyjnych.

Po trzecie: zastanów się, jakie dania przyrządzasz najczęściej. Jeśli jesteś absolutnym fanem naleśników wybierz raczej płytki model, do przyrządzania sosów, lub wieloskładnikowych potraw wybieraj jednak głębokie patelnie z pokrywką.

Czym charakteryzuje się patelnia Wok?

Wok to model patelni o charakterystycznym, półkolistym kształcie. Przeznaczeniem niniejszego produktu jest przygotowywanie potraw znanych z kuchni dalekowschodniej. Dzięki swojej konstrukcji patelnia Wok zapewnia utrzymanie soczystości oraz achromatyczności przyrządzanych w niej warzyw i mięs.

Wok najczęściej wykonany jest z żeliwa, posiada jedną, lub dwie rączki po bokach i charakteryzuje się delikatnie spłaszczonym dnem, które umożliwia nam wykorzystywanie patelni na klasycznych kuchenkach. Istnieją również modele Woków o półkolistym dnie, te jednak wykorzystywane są w profesjonalnych kuchniach specjalizujących się w serwowaniu potraw azjatyckich.

Jakie są zalety patelni ceramicznej?

Patelnia ceramiczna powstała w odpowiedzi na potrzeby osób, które pragną wyeliminować element tłuszczu z procesu smażenia. Na początku taką funkcję miały spełniać patelnie teflonowe, jednak z biegiem lat okazało się, że mogą one wywierać szkodliwy wpływ na nasze zdrowie i środowisko. Do największych zalet patelni ceramicznych możemy zaliczyć:

  • równomierny proces nagrzewania całej powierzchni patelni;
  • utrzymywanie ciepła przez długi okres czasu, co umożliwia nam smażenie potraw na małym ogniu;
  • możliwość smażenia większości potraw bez konieczności używanie oleju lub tłuszczu zwierzęcego;
  • pozytywny wpływ na nasze zdrowie i środowisko.

Co wyróżnia patelnie żeliwne?

Patelnie żeliwne charakteryzują się przede wszystkim niezwykłą trwałością. Niniejszy model patelni przeznaczony jest dla wytrawnych miłośników gotowania, którzy cenią sobie tradycję oraz jakość. Użycie patelni żeliwnej jest nieco trudniejsze niż w przypadku modeli ceramicznych lub teflonowych. Żeliwo nagrzewa się i stygnie znaczne dłużej. Jednak do niewątpliwych zalet patelni żeliwnej możemy zaliczyć jej uniwersalność oraz odporność na wszelkie zarysowania.  

Czytaj więcej