Nasza strona korzysta z plików cookie Serwis korzysta z plików cookie oraz innych technologii śledzenia w celach prawidłowego funkcjonowania, wyświetlania spersonalizowanych treści i reklamy oraz analizy ruchu na witrynie żeby wiedzieć skąd pochodzą nasi użytkownicy. Możesz zarządzać plikami cookie z poziomu Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies na naszej witrynie znajduje się w Polityce Prywatności.
W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając w link Polityka Cookies w stopce strony.
Produkty
Sortowanie
Pokaż filtry
Dostawcy
Ukryj filtry

Szynkowary i akcesoria

produktów

()

Sortuj wg:
Sortowanie
Pokaż filtry
Dostawcy
Ukryj filtry

Szynkowary i akcesoria w sklepach Mrówka

Samodzielne wykonywanie przetworów owocowych często prowadzi także w stronę wędliniarstwa. Wobec kiepskiej jakości wędlin oferowanych w masowej sprzedaży warto na własną ręką spróbować je przygotować. W realizacji tego celu może być przydatny szynkowar. Urządzenie przyda się do gotowania i przyprawiania wędlin na własny sposób. Ponadto naczynie może przydać się także do przygotowywania dań wegetariańskich. W działach związanych z przetwórstwem w marketach Mrówka można znaleźć kilka szynkowarów o różnych rozmiarach. Ponadto znajdują się tu także akcesoria pomocne podczas przygotowywania potraw. Renomowany dostawca i producent jest gwarancją wysokiej jakości urządzeń, co daje większe szanse na końcowy sukces.

Szynkowar - co to jest i jak działa?

Szynkowary to proste urządzenia kształtem przypominające tradycyjne garnki z pokrywą. Wykonane są najczęściej z wysokiej jakości stali nierdzewnej, co wpływa na trwałość produktu. Wewnątrz niektórych szybkowarów znajduje się wkład w postaci cylindra z siatki. W szybkowarze można umieścić potrawy mięsne lub wegetariańskie, które następnie będziemy dusić w temperaturze nieprzekraczającej 90 stopni. Utrzymanie temperatury i zapewnienie szczelności pojemnika sprawi, że przygotowane wędliny będą soczyste. Samodzielne ich przygotowanie jest gwarancją, że wewnątrz nie znajdują się żadne szkodliwe substancje. Ponadto samodzielnie można modyfikować dobór przypraw i dodatków, co zmieni smak przygotowywanych potraw.

Jak wybrać odpowiedni szynkowar?

Najważniejszym parametrem, na jaki warto zwrócić uwagę kupując szynkowary, jest ich objętość. Najmniejsze naczynia mają 0,8 litra objętości i sprawdzają się do przygotowywania potraw dla dwóch osób. Jeśli przetwórstwo stanie się naszą pasją i zechcemy podzielić się nią z innymi, warto sięgnąć po urządzenia o objętości 1,5 lub nawet 3 litry. Z pomocą takich dużych naczyń można przygotować smakowite szynki dla całej rodziny na okres świąteczny.
W asortymencie sklepów znajdują się także dodatkowe akcesoria, które pozwalają na skuteczną pracę z użyciem szybkowara. Przede wszystkim są to termometry, z pomocą których łatwo można kontrolować temperaturę przygotowywania potraw. Jeśli wybieramy szybkowar bez wkładu w postaci siatki, warto sięgnąć po woreczki jednorazowe, które ułatwiają przygotowywanie potraw. Sprawdzają się także do ich przechowywania i sprawiają, że w fazie gotowania mięso zachowuje stabilną konsystencję.

Czytaj więcej

Szynkowary i akcesoria w sklepach Mrówka

Samodzielne wykonywanie przetworów owocowych często prowadzi także w stronę wędliniarstwa. Wobec kiepskiej jakości wędlin oferowanych w masowej sprzedaży warto na własną ręką spróbować je przygotować. W realizacji tego celu może być przydatny szynkowar. Urządzenie przyda się do gotowania i przyprawiania wędlin na własny sposób. Ponadto naczynie może przydać się także do przygotowywania dań wegetariańskich. W działach związanych z przetwórstwem w marketach Mrówka można znaleźć kilka szynkowarów o różnych rozmiarach. Ponadto znajdują się tu także akcesoria pomocne podczas przygotowywania potraw. Renomowany dostawca i producent jest gwarancją wysokiej jakości urządzeń, co daje większe szanse na końcowy sukces.

Szynkowar - co to jest i jak działa?

Szynkowary to proste urządzenia kształtem przypominające tradycyjne garnki z pokrywą. Wykonane są najczęściej z wysokiej jakości stali nierdzewnej, co wpływa na trwałość produktu. Wewnątrz niektórych szybkowarów znajduje się wkład w postaci cylindra z siatki. W szybkowarze można umieścić potrawy mięsne lub wegetariańskie, które następnie będziemy dusić w temperaturze nieprzekraczającej 90 stopni. Utrzymanie temperatury i zapewnienie szczelności pojemnika sprawi, że przygotowane wędliny będą soczyste. Samodzielne ich przygotowanie jest gwarancją, że wewnątrz nie znajdują się żadne szkodliwe substancje. Ponadto samodzielnie można modyfikować dobór przypraw i dodatków, co zmieni smak przygotowywanych potraw.

Jak wybrać odpowiedni szynkowar?

Najważniejszym parametrem, na jaki warto zwrócić uwagę kupując szynkowary, jest ich objętość. Najmniejsze naczynia mają 0,8 litra objętości i sprawdzają się do przygotowywania potraw dla dwóch osób. Jeśli przetwórstwo stanie się naszą pasją i zechcemy podzielić się nią z innymi, warto sięgnąć po urządzenia o objętości 1,5 lub nawet 3 litry. Z pomocą takich dużych naczyń można przygotować smakowite szynki dla całej rodziny na okres świąteczny.
W asortymencie sklepów znajdują się także dodatkowe akcesoria, które pozwalają na skuteczną pracę z użyciem szybkowara. Przede wszystkim są to termometry, z pomocą których łatwo można kontrolować temperaturę przygotowywania potraw. Jeśli wybieramy szybkowar bez wkładu w postaci siatki, warto sięgnąć po woreczki jednorazowe, które ułatwiają przygotowywanie potraw. Sprawdzają się także do ich przechowywania i sprawiają, że w fazie gotowania mięso zachowuje stabilną konsystencję.

Czytaj więcej

Zapisz się do newslettera

Kim jesteś?