Okres letni i jesienny to pora zbiorów płodów rolnych. Żeby ich smak i zawarte składniki zachować na dłużej, warto przygotować z nich przetwory. Przetwórstwo owoców i warzyw pozwoli też uchronić je przed zmarnowaniem. Jednocześnie produkowane własnoręcznie kompoty i kiszonki będą zdrowsze, tańsze, a także smaczniejsze od produktów wytwarzanych na skalę produkcyjną.
Sezonowo w marketach Mrówka pojawiają się produkty do przetwórstwa owoców i warzyw. Rozbudowana oferta pozwala wykorzystać zarówno owoce, jak i warzywa. Akcesoria wykonywane są z myślą o reakcjach chemicznych związanych z przetwórstwem, dlatego wykazują się trwałością. Mają wszelkie niezbędne certyfikaty higieniczne, dlatego bez obaw można używać ich do przechowywania produktów spożywczych.
Kiszona kapusta czy ogórki to przetwory, które wydają się najbardziej charakterystyczne dla naszego kraju. Proste wykonanie i tradycyjne walory smakowe sprawiają, że niemal w każdym domu tworzy się kiszonki. Akcesoria do przetwórstwa warzyw dodatkowo ułatwiają prowadzenie prac związanych z ich zaprawą. Można sięgnąć po słoiki wraz z nakrętkami pozwalającymi przygotować niewielkie porcje ogórków. Przy przetwórstwie większej ilości kiszonek można wykorzystać słoje i beczki. Produkty wykonywane są zarówno z tworzyw sztucznych, jak i krzemionki. Siateczki z tworzywa sztucznego wsuwane do pojemnika ułatwią wyciąganie z gotowych przetworów.
Słodkie powidła czy kompoty owocowe przetwory najbardziej lubiane przez najmłodszych domowników. Wykorzystuje się do nich sezonowe owoce, których nie da się skonsumować w czasie zbiorów. Przetwórstwo owoców ułatwiają różnej wielkości słoje wraz z dopasowanymi do nich nakrętkami. Słoiki, słoje i nakrętki mają różne wymiary, a także kształty. Dzięki temu można zróżnicować porcje przechowywanych wewnątrz przetworów i wykorzystać całość po jego otwarciu. Różne wzory na wieku nakrętek ułatwiają rozróżnienie zawartości oraz oznaczenie daty za pomocą naklejki.
Pozostałe produkty do przetwórstwa owoców i warzyw mają za zadanie przygotować cały proces. Część z akcesoriów do przetwórstwa będzie przydatna w czasie przygotowania owoców. Znajdują się tu drylownice do czereśni i wiśni, maszynki do tworzenia przecierów pomidorowych czy sitka do lejków. Pozostałe wyroby do przetwórstwa spożywczego sprawdzają się już przy pakowaniu przetworów. Można sięgnąć po etykiety do słoików ułatwiające identyfikację zawartości. Dodatkowo znajdują się tu akcesoria wymienne do urządzeń przetwórczych.
Okres letni i jesienny to pora zbiorów płodów rolnych. Żeby ich smak i zawarte składniki zachować na dłużej, warto przygotować z nich przetwory. Przetwórstwo owoców i warzyw pozwoli też uchronić je przed zmarnowaniem. Jednocześnie produkowane własnoręcznie kompoty i kiszonki będą zdrowsze, tańsze, a także smaczniejsze od produktów wytwarzanych na skalę produkcyjną.
Sezonowo w marketach Mrówka pojawiają się produkty do przetwórstwa owoców i warzyw. Rozbudowana oferta pozwala wykorzystać zarówno owoce, jak i warzywa. Akcesoria wykonywane są z myślą o reakcjach chemicznych związanych z przetwórstwem, dlatego wykazują się trwałością. Mają wszelkie niezbędne certyfikaty higieniczne, dlatego bez obaw można używać ich do przechowywania produktów spożywczych.
Kiszona kapusta czy ogórki to przetwory, które wydają się najbardziej charakterystyczne dla naszego kraju. Proste wykonanie i tradycyjne walory smakowe sprawiają, że niemal w każdym domu tworzy się kiszonki. Akcesoria do przetwórstwa warzyw dodatkowo ułatwiają prowadzenie prac związanych z ich zaprawą. Można sięgnąć po słoiki wraz z nakrętkami pozwalającymi przygotować niewielkie porcje ogórków. Przy przetwórstwie większej ilości kiszonek można wykorzystać słoje i beczki. Produkty wykonywane są zarówno z tworzyw sztucznych, jak i krzemionki. Siateczki z tworzywa sztucznego wsuwane do pojemnika ułatwią wyciąganie z gotowych przetworów.
Słodkie powidła czy kompoty owocowe przetwory najbardziej lubiane przez najmłodszych domowników. Wykorzystuje się do nich sezonowe owoce, których nie da się skonsumować w czasie zbiorów. Przetwórstwo owoców ułatwiają różnej wielkości słoje wraz z dopasowanymi do nich nakrętkami. Słoiki, słoje i nakrętki mają różne wymiary, a także kształty. Dzięki temu można zróżnicować porcje przechowywanych wewnątrz przetworów i wykorzystać całość po jego otwarciu. Różne wzory na wieku nakrętek ułatwiają rozróżnienie zawartości oraz oznaczenie daty za pomocą naklejki.
Pozostałe produkty do przetwórstwa owoców i warzyw mają za zadanie przygotować cały proces. Część z akcesoriów do przetwórstwa będzie przydatna w czasie przygotowania owoców. Znajdują się tu drylownice do czereśni i wiśni, maszynki do tworzenia przecierów pomidorowych czy sitka do lejków. Pozostałe wyroby do przetwórstwa spożywczego sprawdzają się już przy pakowaniu przetworów. Można sięgnąć po etykiety do słoików ułatwiające identyfikację zawartości. Dodatkowo znajdują się tu akcesoria wymienne do urządzeń przetwórczych.